Гастрономічна навколосвітня подорож!

Унікальність і різноманітність національних культур можна пізнати за допомогою їжі. Ні для кого не секрет, що їжа в деяких країнах - справжнісінький культ. Щоб долучитися до цього культу, гурмани летять в ці країни, як метелики на вогонь. Ми ж пропонуємо Вам спробувати страви різних національних кухонь у нашому меню. 

Японська кухня - характерними рисами для японської кухні є  свіжість продуктів, слабка обробка приправами, збереження первісного вигляду і смаку харчів, цінування зовнішнього вигляду страви.

Будь-яка японська страва має бути красивою, але красою простою та помірною, а не такою, що впадає в око та нав'язується, і завдання кухарів — втілити це в життя. Той, хто обідає, має відчути, який настрій викликає у нього та чи інша страва, і, відповідно, сформувати певний підхід до кожної страви. Всі страви японської кухні готуються безпосередньо перед вживанням, за цим процесом можуть спостерігати і клієнти. Через характерну для японської кухні тенденцію до мінімалізму, природний смак та запах страв підкреслюється лише соєвим соусом, васабі та імбиром.

Китайська кухня - За принципами китайської кухні, страва повинна складатися з маленьких шматочків, щоб їх було зручно брати паличками і не потрібно було обробляти страву на тарілці. Тому особлива увага приділяється нарізанню продуктів на маленькі, однакові за формою і розміром шматочки. Далі вони дуже швидко за пару хвилин смажаться на сильному вогні. Заздалегідь китайці нічого не готують, всі страви подаються на стіл прямо після приготування.

Сичуаньська кухня - це регіональна китайська кухня. Вона славиться своєю гостротою та ароматами коріандру, кропу, анісу, часнику. 

Тайська кухня - національна кухня Таїланду, що розвивалася протягом століть під впливом китайської, індійської та європейської кухонь.Секрет тайської кухні полягає в гармонії чотирьох смаків: кислого, солодкого, солоного і гострого. Кожен смак повинен бути збалансований з іншими, проте він повинен чітко відчуватися. Хоча визначальною характеристикою тайської кухні часто вважається гострота страв

Основа всіх страв - рис або рисова локшина, овочі і найголовніше - пасти і соуси, завдяки яким страви і отримують той незрівнянний "тайський" смак.

Італійська кухня - найпопулярніша в світі. За даними CNN, майже третина туристів з усієї планети (32%) вважає її найкращою. Європейські мандрівники з 25 країн також віддають перевагу саме італійській гастрономії. 

Традиційною італійською стравою є піца - відомий у всьому світі відкритий пиріг, запечений з томатним соусом, сиром і різноманітними  інгредієнтами. Серед класичних різновидів італійської піци слід виділити такі, як Маргарита, Дьябола, Кватро Формаджі ("Чотири сиру").

Американська кухня - найбільш повно відбиває менталітет всієї американської нації і характеризується раціоналістичністю, стандартизованістю й масовістю.Лише деякі гарячі блюда швидкого готування, зручні для стандартизації порцій і цін, допускалися в цю кухню: стейки, бургери, сосиски, яєчня, кава. Чай, що вимагає особливих умов заварки, уже ставав неможливим у цьому "потоці", тому що він неминуче втрачав якість, перетворюючи в бурду, і від нього легше було відмовитися. Усякі відхилення від стандарту також безжалісно виганялися з раціоналістичної кухні. Американська кулінарія, факт існування якої чимало істориків та етнографів взагалі заперечує, найбільш пристосована до темпів та запитів сучасних людей.

Українська кухня - Серед слов'янських кухонь українська користується широкою популярністю. Вона давно одержала поширення далеко за межами України, а деякі страви української кухні, наприклад борщі й вареники, увійшли в меню міжнародної кухні. Характерним для української кухні є велика кількість борошняних виробів - вареники, галушки, шуліки, млинці.

Вареники — майже завжди страва ритуальна. Колись їх їли лише на свята. Вареники, зокрема зроблені на пару, страва переважно святкова, бо сам процес приготування вимагає неабиякої кулінарної вправності. Особливої слави зажили вареники з сиром у сметані.Вареники вважаються, нарівні з борщем, найтиповішою стравою в української національної кухні.